ANTONIHOJEN

Name: Antonihojen
Assignment: Competition
Type: Urbanism
Client: City of Præstø
Size: 
Location: Præsto, Denmark
Year: 2016
Status: 
Collaborators: 
Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Ivana Stancic, Natalia Raczkowska, Anne Remme Jakobsgaard, Ebba Nyberg, Maria Kontopanteli, Morten Nielsen

PROJECT DESCRIPTION

Antonihojen is a vision of a scenic town releasing the full potential of the unique interplay between residence, community and landscape. The design encourages new ways of living and sharing concepts, building up a progressive and modern way of life while giving residents the unique experience of living in untouched nature.

The new neighbourhood is with full respect adapting to the structure of an old medieval city and its culture, at the same time moving the housing concept a step further. Small clusters of houses are organized in a structure that varies in density and adapts to the local landscape. Direct access to nature and a vibrant local community are the core values of the development. It provides a privatized collective, building up a progressive and modern way of life.

 
antonihojen-gif.gif
 
final_bundle_house_1.jpg
final_noth_road.jpg