BOAT HOUSE

Name of project: Boat House
Assignment: Private assignment
Type: Private boat house
Client: Classified
Size: -
Location: Svallerup Strand, Denmark
Year: 2015
Status: Building completed
Team: Marc Jay, Olga Litwa, Kasper Reimer Hansen

PROJECT DESCRIPTION
The boat house is located on the beach 20 metres from the water edge in the beautiful surroundings at Svallerup Strand, Denmark.
The boat house is aimed at being very simple and practical at the same time. Cedar wood is used for the construction due to its ability to withstand the elements and its fantastic silver grey patina. The boat house is build with no windows in order to keep the clean lines of the building intact.

The multifunctionality of the boat house is highly important. The client wants to use the house both to store boats, fishing gear, bikes, kayaks and tools - but also use it as a place where you can sit and enjoy the sunset and have guests staying there for the night. Thus, shelving and storage is built into the east facing wall.

Inside, the boat house is one open room with beams. Concrete is used for the floor with the possibility to cover it in sand, which makes it impossible to see where the building ends and the beach begins. The floor continues outside, which creates a terrace area to the west and south.

 
01_WE Architecture_Boathouse.jpg
06_WE Architecture_Boathouse_render_2_2.jpg
INT.jpg