01_EXT_FOOTBALL_ENTRANCE.jpg

Generationernes Frederiksberg

Name of project: Generationernes Frederiksberg
Assignment: Competition
Type: Old care center and Football club / Generation House
Client: Ingeborggården and Frederiksberg Boldklub (FB) 
Size: 18.000 m2 + landscape
Location and area: Frederiksberg, Denmark
Year: 2018
Status: -   
Budget: -
Architects: WE Architecture and Mangor & Nagel  
Photo credits: -
Engineers: Rambøll    
Landscape architect: MASU Planning
Contractor: BNS
Consultant: BNS
Team: Marc Jay, Julie Schmidh-Nielsen, Corrado Galasso, Thea Gasseholm, Arianna Gori, Elisa Gallazzi, Davide Piva, Giovanni Simioni, Àngels Garcia Andreu

 

PROJECT DESCRIPTION

A HOUSE FOR ALL
Generations Frederiksberg is a project that seeks to exploit the synergies that arise when connecting different functions. Ingeborggården and Frederiksberg football club will enjoy their neighborhood in many areas and our ambition has been to create a building that supports the common experiences.

Due to its openness and flexibility, it becomes a space for the whole neighborhood - educational institutions, sports associations, nursing homes and private individuals looking over.

A modern assembly house that associates young and old, passers-by and staff in a harmonious mix.

 

THE GREAT SCALE

Our starting point has been to draw a nursing home that proudly embraces the large scale with an effective floor plan, but without losing the friendly and human expression.  In the same way, we would like to continue on the modernist city plan and create green gardens around the building.

It must be done with a loving care for the in and out of the living areas, such that they will appear with a clear hierarchy between public, semi-public and private. In this way, the building becomes a warm and welcoming house that will serve as an active gathering point for the entire neighborhood.

 

WW-PLAN
To create a house with a high level of homeliness and good logistics, we have worked with a typology we call WW plan.

The WW plan shorts facade features for a more human scale and it creates small pockets that open up to the surroundings, varying in order to meet the users' diverse needs. In the center of the building is a green courtyard that invites to a moment of peace or a quiet conversation.

In this way we will have a building with a hatched yard and gardens opening to the neighborhood, as well as an efficient logistics around two vertical hubs - one for each department.

A house where all ages can meet the joy of activity and movement.

 
KVALITETER.gif
Elevations_North_200.jpg
 
Elevations_West_200.jpg
 
SECTION_A_200.jpg
 
SECTION_B_200.jpg
02_EXT_MAIN_ENTRANCE.jpg
06_EXT_SPORT_BAR.jpg
03_INT_HALL.jpg
04_EXT_COURTYARD.jpg
05_EXT_COMMON_TERRACES.jpg
10_EXT_STREET_VIEW.jpg
07_INT_DAGLIGSTUE.jpg
08_INT_ROOM.jpg