Lorem ipsum dolor sit amet, vix eu mundi verterem, his cu viris legimus, pri et deleniti torquatos suscipiantur.
 

Generationernes Frederiksberg

 

Name of project: Generationernes Frederiksberg
Assignment: Competition
Type: Old care center, football club
Client: Ingeborggården, Frederiksberg Boldklub (FB)
Size: 18.000 m2 (+landscape)
Location: Frederiksberg, Denmark
Year: 2018
Status: -
Collaboration: Mangor & Nagel, MASU Planning, Rambøll, BNS
Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Corrado Galasso, Thea Gasseholm, Arianna Gori, Elisa Gallazzi, Davide Piva, Giovanni Simioni, Ángels Garcia Andreu


 

Generations Frederiksberg is a project that seeks to exploit the synergies that arise when connecting different functions. Ingeborggården nursing home and Frederiksberg football club will enjoy their neighborhood in many areas and our ambition has been to create a building that supports the common experiences. Due to its openness and flexibility, it becomes a space for the whole neighborhood - educational institutions, sports associations, nursing homes and private individuals looking over. A modern assembly house that associates young and old, passers-by and staff in a harmonious mix.

 
 
 
Lorem ipsum dolor sit amet, vix eu mundi verterem, his cu viris legimus, pri et deleniti torquatos suscipiantur.
 
Lorem ipsum dolor sit amet, vix eu mundi verterem, his cu viris legimus, pri et deleniti torquatos suscipiantur.
 
 
 
03_INT_HALL.jpg
 
 
08_INT_ROOM.jpg
 
 

“Our starting point has been to draw a nursing home that proudly embraces the large scale with an effective floor plan, but without losing the friendly and human expression.”

 
 

Our starting point has been to draw a nursing home that proudly embraces the large scale with an effective floor plan, but without losing the friendly and human expression. In the same way, we would like to continue on the modernist city plan and create green gardens around the building. It must be done with a loving care for the in and out of the living areas, such that they will appear with a clear hierarchy between public, semi-public and private. In this way, the building becomes a warm and welcoming house that will serve as an active gathering point for the entire neighborhood.

 
 
Lorem ipsum dolor sit amet, vix eu mundi verterem, his cu viris legimus, pri et deleniti torquatos suscipiantur.
 
 

To create a house with a high level of homeliness and good logistics, we have worked with a typology we call WW plan. The WW plan visually shortens the length of the facades for a more human scale and it creates small pockets that open up to the surroundings, varying in order to meet the users' diverse needs. In the center of the building is a green courtyard that invites to a moment of peace or a quiet conversation. In this way we will have a building with a hatched yard and gardens opening to the neighborhood, as well as an efficient logistics around two vertical hubs - one for each department.

 
 

Related Projects

 

Roskilde Campus

Auderødlejren

Haderslev Hospital