Seminar

Arkitektskolen Aarhus og Arkitektens Forlag indbyder til seminar om den nye bølge i dansk arkitektur og de aktuelle udfordringer, som generationen står over for.

Det går tilsyneladende rigtig godt for generationen af unge arkitekter, der brød igennem i 00’erne. Udenlandske kommentatorer taler om ‘den danske skole’, når de refererer til tegnestuer som ADEPT, BIG, COBE, EFFEKT, JAJA, JDS, KOLLISION, NORD, POLYFORM, SLETH, TRANSFORM og WE.

Men hvad karakteriserer dem? Er der bare tale om en stilistisk lighed eller en betegnelse for den nye mainstream i dansk arkitektur? Rammer kritikerne plet, når de anklager generationen for rendyrket opportunisme, fravær af materiel sensibilitet og interesse for kontekst? Hvor bevæger bølgen sig hen? Er der en overordnet samfundsambition på spil i arkitekturen? Hvordan ser fremtiden mon ud?

Alle interesserede er velkomne til at møde frem og deltage i diskussionen med repræsentanter for de tolv tegnestuer, der portrætteres i den netop udkomne bog: 

"DEN NY BØLGE I DANSK ARKITEKTUR / THE NEW WAVE IN DANISH ARCHITECTURE" fra Arkitektens Forlag.

Arkitektens Forlag indbyder ved samme anledning til en reception, hvor bogen vil blive præsenteret af de to redaktører Kristoffer Lindhard Weiss og Kjeld Vindum. 

Der vil være mulighed for at købe bogen i auditoriets foyer efter receptionen.

Tid og sted:
Torsdag den 27 september 13.00 til 17.00
Auditoriet, Nørreport 22, 8000 Aarhus C
Arrangementet er gratis

Se mere her:
http://aarch.dk/skolen/aktuelt/offentlige_arrangementer/den_nye_boelge_i_dansk_arkitektur/

Se program:
http://aarch.dk/fileadmin/filer/webmaster/PDF/Invitation_Seminar_AAA_27sept.pdf